VGSW-huizen


Een leuke manier om VGSW te leren kennen is het bezoeken van één van onze verenigingshuizen. VGSW heeft 8 verenigingshuizen, met allemaal hun eigen sfeer en rare trekjes. Maak hieronder kennis met een aantal van onze verenigingshuizen, en krijg een uniek kijkje in het verenigingsleven van VGSW!

Thee Allee
Net buiten Wageningen staat nieuwste huis van VGSW; De Thee Allee. Wij (Marianne, Harriët & Merijne) wonen sinds afgelopen zomer in dit vrouwenhuis. U kunt in de naam van ons huis aflezen dat wij erg van heet water met een smaakje houden. Vandaar dat onze muur is volgeplakt met alle ‘theelabels’ die we de afgelopen maanden gespaard hebben, door het drinken van ontzettend veel thee. Maar naast thee, is er in ons huis nog meer wat uniek is binnen VGSW. Zo hebben we een antieke piano en een wenteltrap in de woonkamer! Daarnaast hebben we een drankorgel en spelen we het liefst met lucifers, kaarsjes en vuur. Ieder lid, elke vrienden en onze hele familie is altijd welkom om bij ons op de thee te komen; want eigenlijk is het wel een soort mores geworden, dat je, in ons huis, een emmer met thee niet mag afslaan!

thee allee


H44
Ik fiets terug van college. Het is koud buiten dus ik rijd zo hard ik kan naar huis. Zodra ik de voordeur opendoe, hoor ik muziek uit de woonkamer komen. En ik ruik koffie. “Ha Daan! Koffie?!” hoor ik één van m’n huisgenoten zeggen. “Ja lekker” is mijn antwoord en ik plof op de bank. Door de ramen heen hoor ik het geroezemoes van winkelende mensen, het is heerlijk om hier thuis te komen.

H44 staat in de Hoogstraat – hartje centrum – en is al 35 jaar een VGSW-huis, daarmee is het het oudste huis van de vereniging. Centrum van ons huis is de grote woonkamer. Het is er gezellig: er zijn vaak mensen thuis en verenigingsleden komen langs voor een kop koffie overdag en biertje ‘s avonds. Voor jaargroepseten, thema-avonden en bijbelkring is er altijd plaats, net als voor huisfeesten, borrel s en andere VGSW-activiteiten. ’s Zomers eten we als huisgenoten of met onze jaargroep op het dakterras. En niets is ver weg: met 5 minuten lopen staan we midden in het Torckpark, in de supermarkt of op het busstation en in 10 minuten fietsen zijn we op de uni. Ja, het leven op H44 is goed.

H44


Boerderei
Stelt u eens voor dat u vanuit Wageningen de moeite neemt om richting Rhenen te fietsen. Wat u onderweg aantreft, is geweldig! Eerst fietst u door een landbouwgebied, om aan te komen in een buurtschap, waar de capitulatie waarschijnlijk getekend is. Daar treft u aan het linkerhand het toppunt van uw reis, namelijk de Boerderei! Dit stulpje heeft momenteel drie bewoners. De deur staat altijd open voor een kopje koffie of thee, een spel, een biertje of een goede maaltijd. Verder kan er ook heerlijk gezond of een vuurtje (waarbij de bomen van de buren niet gespaard worden) gestoken worden in de veel te grote tuin, een feestje gevierd worden in de schuur en wandelingen gemaakt worden door de Geldersche vallei. Het avontuur eindigt met een frikandel uit de pan, om u weer kracht te geven uw tocht voort te zetten.

Boerderei


Honk 4
Honk 4 is een VGSW-huis in hartje centrum waar maar liefst 6 VGSW-ers wonen. Willemijn, Arjan, Elise, Vera, Jord en Joanne vermaken zich hier opperbest. Gezellig samen lunchen en avondeten, spontaan ijsjes eten en relaxed borrelen met friko’s en soms een spontaan nerfgungevecht zijn dingen die de Honk 4 sfeer typeren. Zelfs het douchen is episch met onze lichtgevende douchekop. Regelmatig gebeurt het dan ook dat er met het licht uit wordt gedoucht, goed voor het milieu en een ervaring om nooit te vergeten. Dat er geen officiële woonkamer op honk 4 te vinden is, is geen probleem. We lopen namelijk vaak genoeg elkaars kamer binnen, waardoor een woonkamer helemaal niet nodig is. Onze huishamster Vladimir is de huisvader van Honk 4. Vladje is altijd gezellig wakker wanneer we soms rond middernacht pas thuiskomen.

Honk 4