Waarom VGSW?


Ben je benieuwd waarom VGSW de leukste studentenvereniging van Wageningen is? Lees hieronder de ervaringen van huidige leden!

Neline VGSW stukje-002

Naam: Neline
Studie: International Development Management (Van Hall Larenstein)
Lid sinds: 2016

Hoi allemaal! Ik volg een hbo-opleiding op het Van Hall Larenstein in Velp. Nu vraag je je ongetwijfeld af hoe ik dan bij de VGSW in Wageningen beland ben. Ik ben op een BBQ van de VGSW terechtgekomen, en heb daar zoveel leuke mensen ontmoet, dat ik eigenlijk direct verkocht was. De VGSW is een relatief kleine, christelijke vereniging waar je iedereen goed leert kennen en je ontzettend veel meemaakt. Op dinsdagavond is er Bijbelkring waarbij je met een klein groepje nadenkt over God en christen zijn. Het leuke aan Bijbelkring is dat iedereen anders is en ook een eigen mening heeft over dingen. Het is heel fijn om daar serieus met elkaar over na te denken en van mening te wisselen. Op donderdag eten we samen met onze jaargroep(de groep die in hetzelfde jaar lid wordt), wat ontzettend gezellig is en waar je een hechte band mee opbouwt. Dan heb je nog de commissies. Er is eigenlijk overal wel een commissie voor waardoor je echt kunt doen waar je goed in bent, of waar je juist nog niet zo goed in bent. Binnen de commissies is het hartstikke gezellig samen en je kunt er verschillende vaardigheden opdoen. Met naast twee avonden in de week ook verschillende feestjes, borrels en weekenden zoals septemberweekend, kringweekend, bezinningsweekend, zeilweekend en liftweekend is er voor ieder wat wils! Kortom: De VGSW is een diverse vereniging waarbij je elke keer weer nieuwe dingen leert en meemaakt en je zo een studententijd geeft om nooit te vergeten!


ftoto arjan-001

Naam: Arjan
Studie: Plant Sciences (WUR)
Lid sinds: 2016

Na een onvergetelijke studententijd in Dronten was het voor mij tijd om verder plannen te maken. Hierbij kwam ik uit op een Master aan de WUR, hier kon ik in februari 2016 mee beginnen en leerde toen ook VGSW kennen. Hoewel ik geen officieel lid was, voelde ik me al snel thuis bij de vereniging!
Inmiddels lid geworden tijdens een prachtige stijlvolle Dies Natalis hoor, een half jaartje proeftijd heeft me meer dan over de streep getrokken. Nu ik dit schrijf heb ik precies een volledig jaartje VGSW meegemaakt. Met mooie kroegavonden gezelligheid tot in de late uurtjes, maar ook serieuze gesprekken op kring. En ook met z’n allen zeilen of bij de Rijn eten kan ik erg van genieten! Doordat VGSW geen gigantisch grote vereniging is leer je iedereen goed kennen. Leuk om zo, samen met mensen met soms best verschillende achtergronden en interesses, een vereniging te vormen. Iedereen draagt iets bij aan de vereniging in bijvoorbeeld commissies, bestuur of door gewoon aanwezig te zijn.
Er is altijd iets met de vereniging of met andere verenigingen in Wageningen te beleven: samen sporten, discussiëren, borrelen, amicale acties, feesten of zeilen. VGSW zijn we zo samen om God en elkaar te dienen. Ik zou zeggen: ga ervoor, ik heb inmiddels gemerkt dat een lid zijn van studentenvereniging minstens zoveel waarde heeft als een hele studie!


Portret Marianne

Naam: Marianne
Studie: Moleculaire Levenswetenschappen (WUR)
Lid sinds: 2014

Hi, my name is Marianne! Ik ben officieel Nederlands, maar heb vanaf mijn 5e in Amerika en Engeland gewoond. Maar ja, hoe is een Engels meisje nou bij de VGSW gekomen – en hoe vindt ze het daar? Hoe ik er kwam, is wel eenvoudig, want als je in Wageningen wilt gaan studeren en je ouders allebei VGSW’ers waren, dan is de keus al half gemaakt; daar komt bij dat ik maar twee christelijke verenigingen in Wageningen kende, dus het was al fifty-fifty; en op een open dag van de universiteit kwam ik een paar zulke enthousiaste VGSW-leden tegen, zodat de keuze helemaal niet moeilijk was!

Zo’n snelle, impulsieve beslissing is niet altijd een goede beslissing – in dit geval gelukkig wel! Ik ben terecht gekomen bij een gezellige vereniging waar ik niet alleen lekker in de kroeg een biertje kan drinken – dat kan immers wel bij meer verenigingen – maar waar ik ook eerlijk over mijn geloof kan praten, gezellig met jaargroepsgenoten eet, en ook nog geniet van de studentikoziteit die erover heen wordt gesprenkeld als peper voor een extra smaakje.

En natuurlijk, er zijn verschillen tussen mensen, tussen manieren van denken – maar dat maakt het juist zo interessant en leuk, wij zijn niet allemaal dezelfde! Maar de vriendschappen en een geloof in dezelfde God zorgen ervoor dat wij toch één geheel blijven en vol trots het Vadae mogen zingen.


Wim-Peter

Naam: Wim-Peter
Studie: Agrotechnologie (WUR)
Lid sinds: 2013

Na een lange zomervakantie is het zo ver: je staat te vergapen aan het ochtendgloren van je studententijd. Je ziet hoe het warme en vriendelijke licht zich langzaam aan de wereld openbaart.

Nu begint het dan echt: eindelijk tijd om jezelf te ontwikkelen, te leren kennen. Tijd voor nieuwe contacten, nieuwe vriendschappen. Tijd voor goede gesprekken waarbij genoeg bier en whisky vloeit om de volle sigarenrook weg te spoelen en de woorden soepel uit je keel te laten stromen. Tijd om even langs te wippen in de lunchpauze of voor college, of daarna, of tijdens college. Tijd om God te leren kennen, om Hem te zoeken. Tijd om te genieten van de eerste zonnestralen van de nog prille lente op een sjofel uitziende tuinstoel, met je leerboek op schoot waar je eigenlijk nog geen woord van gelezen hebt. Tijd om op actie te gaan, in den Landen of gewoon in Wageningen. Tijd voor een prachtige borrel daarna tot in de late uurtjes. Tijd voor Dies. Tijd voor kroeg. Tijd voor Kring. Tijd voor jou!

Dat is wat ik dacht tijdens de lange zomervakantie tussen het middelbare schoolleven en mijn studententijd in. Dat is waarom ik mijn hart aan de VGSW verpacht heb. Tot nu toe heb ik geen moment spijt van mijn keuze gehad, en ergens zegt mij iets dat dat moment nooit aan zal breken. Want de VGSW is dé vereniging in Wageningen waar ruimte is om jezelf te ontplooien, vriendschappen op te doen, studentikoziteit hoogtij te laten vieren en, allicht bovenal, God te leren kennen.

Overtuigd? Word ook lid!
Heb je nog vragen? Stel ze hier!