Wat motiveert ons om goed te doen voor deze wereld?


veritasWat maakt de mens een mens? Wat is moraal en waar komt het vandaan? Wat motiveert ons om goed te doen voor deze wereld?

Tijdens het Veritas-forum, georganiseerd door leden van VGSW en andere christelijke studentenverenigingen, gaan we op zoek naar antwoorden op deze grote levensvragen die iedere student, zeker in Wageningen, bezighouden. De antwoorden op deze complexe vragen kunnen vanuit verschillende perspectieven bekeken, en misschien zelfs beantwoord, worden. Tijdens het Veritas-forum worden de vragen rondom het thema ‘What motivates us to do good’ bekeken vanuit een christelijk alswel een niet-christelijk, seculier perspectief. Hiermee worden de perspectieven van verschillende levensovertuigingen met elkaar vergeleken.

Dit wordt gedaan met behulp van christelijk filosoof en wetenschapper Jeroen de Ridder, bekend van onder andere het boek ‘En dus bestaat God’. Jeroen Hopster, filosoof aan de Universiteit Utrecht, zal het thema vanuit een niet-christelijk perspectief belichten. Dit alles wordt geleid door moderator Cors Visser, die als directeur verbonden is aan ForumC, een organisatie die zich bezighoudt met grote filosofische levensvragen. Tijdens de avond zal er ruim aandacht worden geschonken aan de gedachten en ideeën van de studenten in de zaal. Achteraf is er een borrel in ‘Ons Huis’ (Harnjesweg 84) en een follow-up lunch. Meer informatie kun je vinden op www.facebook.com/VeritasWageningen of http://nl.veritas.org/campuses-events-fetched-fora/wageningen-university/.

Wat: Veritas-forum Wageningen
Waarom: interessante avond over een thema dat ons allemaal aangaat
Wanneer: Donderdag 24 mei 19.30
Waar: Forum C222 (Grote collegezaal)
Wie: voor iedere student en medewerker aan de WU