Over VGSW


VGSW is een christelijke studentenvereniging in Wageningen en biedt studenten een christelijk, verbredend en actief studentenleven! Hieronder vind je meer informatie over wat deze begrippen inhouden. Heb je vragen over VGSW? Weet je helemaal nog niet zeker of je wel in Wageningen of Ede wil studeren? Of wil je een dagje meelopen? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Christelijk

De kern van onze vereniging is Jezus Christus. Wij zien het als onze uitdaging om ons geloof in Hem te verbinden aan ons ‘gewone’ studentenleven en onze studie. Dat doen we door Bijbelkringen, sing-ins, opbouwende lezingen, maar het meeste vindt natuurlijk plaats in gesprekken met elkaar. Als je student wordt, kun je veel vragen krijgen vanuit je studie of door contacten met mensen die anders denken. Waarom zou je eigenlijk christen zijn? En wat betekent het voor je studie om samen met God op weg te zijn? Het is fijn als je juist dan andere christenen om je heen hebt met wie je deze vragen kunt delen! Voor extra toerusting is VGSW ook aangesloten bij IFES, een internationaal samenwerkingsverband van christelijke studentenverengingen. Ze geven conferenties en er is door een stafwerker goede coaching waardoor je jezelf meer kunt ontwikkelen.

 

Verbredend

Als christen kun je je niet opsluiten in je ‘christelijke wereldje’. Via je studie en de wereld om je heen komen er vragen op je af die extra verdieping vragen. Elk jaar verdiept de VGSW zich daarom in een relevant onderwerp, om door middel van lezingen en discussies meer te weten te komen. Waar kan al die kennis beter bezinken dan op een wekelijkse kroeg-avond? Elke week kun daar je diepe, goede maar ook relaxte gesprekken hebben om elkaar goed te leren kennen.

In je studententijd krijg je ook de kans om jezelf te ontwikkelen en te ontdekken wat bij je past. In verschillende commissies kun je jouw talenten gebruiken en nieuwe talenten ontdekken. Altijd al een keer een groot feest willen organiseren? Of ben je meer van de financiën? Of wil je graag een keer een Bijbelkring leiden? De VGSW is een opbouwende vereniging waar je meer over jezelf, God en de wereld om je heen leert!

 

Actief

Zoals je kunt lezen is er genoeg te doen om een leuk en actief studentenleven te krijgen! Voor extra ontspanning zijn er door het jaar heen ook weekenden zoals een zeilweekend, een bezinningsweekend, een jaargroepsweekend en zelfs een liftweekend met de andere christelijke verenigingen in Wageningen! Voor extra verdieping kun je ook nog naar een landelijk congres van VGS-Nederland of naar conferenties van IFES gaan. Het leukste aan je studententijd is je vrijheid om spontaan iets te gaan doen zoals genieten van een barbecue aan de Rijn, een avondje naar een concert of sporten!

De combinatie van een levende relatie met God, goede vriendschappen, diepgaande discussies, persoonlijke vorming en lekker ontspannen op kroeg maakt de VGSW tot een unieke vereniging. Door jouw aanwezigheid en inzet kun je hier van genieten en geef je de VGSW de kans om van jou te genieten. Dus kom eens een dagje langs in Wageningen en combineer je bezoek aan de VGSW bijvoorbeeld met een open dag of meeloopdag van Wageningen Universiteit of de Christelijke Hogeschool Ede. Je zult zien dat je je meteen thuis voelt!